Скандалният финансист Джефри Епстийн се е опитвал да изнудва основателя на

...
Скандалният финансист Джефри Епстийн се е опитвал да изнудва основателя на
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Джефри Епстийн изнудвал Бил Гейтс заради връзка с рускиня

Скандалният финансист Джефри Епстийн се е опитвал да изнудва създателя на Microsoft Бил Гейтс поради връзка на бинесмена с млада жена от Русия. Това оповестява, базирайки се на свои източници. 

Гейтс се срещнал с Мила Антонова през 2010 година, а през 2013 година момичето се срещнало с Епстийн, от който се твърди, че е взела пари назаем за обучение. През 2017 година, съгласно изданието, Епстийн е писал на създателя на Microsoft и е изискал възобновяване на тези средства. Според вестника, Епстийн е изпратил писмо с искане за връщане на парите му, откакто Гейтс отказал да взе участие във финансирането на благотворителна фондация, която финансистът се опитвал да сътвори с американската банка JPMorgan Chase. Според представител на Гейтс " Епстийн несполучливо се е опитал да употребява предходна връзка, с цел да заплаши " предприемача и да получи средства за фонда.

Епстийн беше задържан от органите за сигурност на щата Ню Йорк на 6 юли 2019 година Прокурорите споделиха, че има доказателства, че сред 2002 година и 2005 година той е провел визити в дома си в Манхатън за десетки малолетни девойки, най-малкото от които е на 14 години. Кръгът от другари и познати на финансиста включваше огромен брой сегашни и пенсионирани длъжностни лица освен от Съединените щати, само че и от доста други страни, в това число някогашни държавни глави, едри предприемачи и звезди от шоубизнеса. Наказателното гонене на финансиста в Съединени американски щати беше прекъснато след самоубийството му в затворническа килия на 10 август 2019 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР